Cookies

Náš web potřebuje pro přizpůsobení obsahu a analýzu návštevnosti váš souhlas. Souhlas vyjádříte kliknutím na tlačítko "OK". Více informací
Svůj souhlas můžete odmítnout zde .

[javascript protected email address]

Konference EUNIS-CZ

Vysoká škola v éře umělé inteligence

Společnost Elanor a.s. je hrdým členem EUNIS-CZ (European University Information System - nezávislé zájmové sdružení právnických osob). Sdružení zahrnuje všechny veřejné vysoké školy, vybrané soukromé školy, Akademii věd a společnosti aktivní v oblasti informačních systémů.

Ve dnech 27.-29.5.2024 jsme se zúčastnili Hlavní Konference s názvem "Vysoká škola v éře umělé inteligence", která se konala ve Špindlerově Mlýně.

Umělá Inteligence na Vysokých Školách

V posledních letech se umělá inteligence (AI) posunula z výzkumu a specializovaných programů do každodenního života na vysokých školách. Existující IT služby jsou nyní obohacovány o AI nástroje, které přinášejí nové a zajímavé příležitosti. AI změnila přístup studentů a vyučujících k výuce, což vyžaduje nové způsoby zadávání a hodnocení úkolů. Diskutovali jsme o otázce: Ovládne umělá inteligence život na vysokých školách? Bude dobrým sluhou nebo zlým pánem?

Moderní Správa Identit

Dalším důležitým tématem konference byla moderní správa identit. Zatímco identifikace a ověření studentů a zaměstnanců je běžnou praxí, otázkou zůstává, jak pracovat s dalšími skupinami osob na kampusu a v informačních systémech.

Platforma pro Nové Technologie a Sdílení Zkušeností

Konference EUNIS-CZ je každoročně pořádána jako platforma pro prezentaci nových technologií a výměnu zkušeností z jejich implementace. Základními tematickými okruhy byly:

  • Umělá inteligence a univerzitní systémy
  • Mraveniště identit v kampusu
  • Lightning Talks

Elanor Global Java Edition (EGJE) na Univerzitách

Náš personální informační systém Elanor Global Java Edition (EGJE) používají následující univerzity:

  • Univerzita Karlova v Praze
  • Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
  • České vysoké učení technické v Praze

Jsme nadšeni, že jsme mohli být součástí této významné konference a těšíme se na další spolupráci a rozvoj technologií ve vysokoškolském prostředí.

Konference EUNIS-CZ